Ανοίγει πανιά το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Έρασιτχνικού Θεάτρου 21-28 Οκτωβρίου 2017 στη νοτιότερη πόλη της Έυρώπης, την Ιεράπετρα.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται στα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα της Έλλάδας και του εξωτερικού, αρκεί να είναι ελληνόφωνα. Από τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες που θα

δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την Καλλιτεχνική Έπιτροπή του Φεστιβάλ επτά (7) θεατρικά σχήματα.

Η Κριτική Έπιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και η επιτροπή κοινού. Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία Α΄, Β΄, Γ΄ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Ανδρικού Ρόλου,

Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.

Το Φεστιβάλ προσφέρει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες ομάδες (για τις ομάδες της Κρήτης 1 διανυκτέρευση με πρωινό) και δείπνο μετά την παράσταση σε όλες τις ομάδες. Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων – ηθοποιών και συντελεστών- τα οποία και θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης.

Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, έχει εξασφαλιστεί ειδική εκπτωτική τιμή.

Επίσης, προσφέρεται διανυκτέρευση σε 2 άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής. Έχει εξασφαλιστεί για όλους έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Πειραιάς – Ηράκλειο –

Πειραιάς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση συμμετοχής όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail.

2. Σύντομο βιογραφικό του θεατρικού σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές), φωτογραφίες και ονόματα των συντελεστών της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.

3. Πρόγραμμα και αφίσα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.

4. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Έταιρείας Έλλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.

5. DVD της παράστασης.

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την

Τρίτη 20 Ιουνίου (σφραγίδα ταχυδρομείου).

διεύθυνση:

ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α – Δήμου Ιεράπετρας – Για το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, Δημοκρατίας 31 (κτίριο Μελίνα Μερκούρη), Ιεράπετρα 72200

πληροφορίες:

Μάνος Γεωργαλάκης τηλ: 6937274447

Πόπη Δασκαλάκη τηλ: 6972995555

Σοφία Tσαντηράκη τηλ. 6932245205

e-mail: ierapetra.fes1val@gmail.com

Συμμετοχές με τα παρακάτω έργα που έχουν παρουσιασθεί στο Φεστιβάλ τα 2 τελευταία χρόνια, δε θα ληφθούν υπόψη. «Λυσσασμένη γάτα» του Tennessee Williams «Φονιάς» του Μήτσου Έυθυμιάδη.

«Ο Καπνοκράτωρ» του Ανδρέα Στάικου

«Golfo forever» του Ντίνου Σπυρόπουλου

«Τρωάδες» του Έυριπίδη

«Καποδίστριας» του Νίκου Καζαντζάκη

«Το ξύπνημα της άνοιξης» του Frank Wedekind

«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά

«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά

«Οι σιδεράδες» του Μίλος Νίκολιτς

«Ψέμα στο ψέμα» του Anthony Neilson

 «Αγρυπνο κώμα» της Γιούλης Αποκατανίδου

«Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ

«Φτυστός ο μακαρίτης» της Πέννυ Φυλακτάκη

neakriti.gr