ΕΟΤ: Δράσεις προβολής σε Καναδά και Γαλλία

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έλαβε αποφάσεις που υποστηρίζουν τη τουριστική προώθηση της χώρας σε Καναδά και Γαλλία.

Αναλυτικά τη Δευτέρα 8 Μαΐου  και ώρα 12.00 στο ισόγειο του ΕΟΤ έχει προγραμματισθεί να παρουσιασθεί σε γκρουπ σπουδαστών της Πολυτεχνικής Σχολής Φιλοξενίαςκαι Τουρισμού του Κάλγκαρι στον Καναδά ο ρόλος του Ε.Ο.Τ. στη σύγχρονη τουριστική αγορά, η συνεργασία με τις υποδομές του Υπουργείου Τουρισμού, οι δράσεις προβολής και ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ανά περιοχή και οι αγορές-στόχοι του Οργανισμού.

Παράλληλα,  στο πλαίσιο του προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γαλλίας αποφασίστηκε η διοργάνωση ομαδικού press trip στο Βόλο και στο Πήλιο, με την συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της αντίστοιχης Ένωσης  Ξενοδόχων. Αναλυτικότερα, υπό τον στρατηγικό άξονα της προώθησης της ηπειρωτικής Ελλάδας και νέων προορισμών, καταρτίστηκε από το εν λόγω γραφείο Ε.Ο.Τ. πρόγραμμα δημοσιογραφικού ταξιδιού για πέντε γάλλους δημοσιογράφους και bloggers με κύριες θεματικές ενότητες την γαστρονομία, την τοπική κουλτούρα, αρχιτεκτονική και παράδοση, καθώς και τις πολλαπλές φυσιολατρικές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή του Πηλίου. Ο ΕΟΤ επισημαίνει ότι κατά κύριο λόγο η εν λόγω περιοχή παραμένει άγνωστη στο γαλλικό κοινό, παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι ταξιδιώτες αποτελούν τους ιδανικούς επισκέπτες για αυτήν, καθώς αγαπούν την περιήγηση, τους παραδοσιακούς οικισμούς, την πλούσια φύση αλλά και την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 9 Μαΐου.

Το γραφείο Ε.Ο.Τ Γαλλίας εξασφάλισε τη φιλοφρονητική διάθεση των εισιτηρίων επιστροφής των δημοσιογράφων στις 13 Μάιου από την Aegean Air. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου καθώς και η τοπική Ένωση Ξενοδόχων αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα έξοδα (μεταφορές από/προς αεροδρόμιο, γεύματα-δείπνα, διαμονή, ξεναγήσεις κτλ).

tornosnews.gr