Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        
  • 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου
  • Οι Γυναίκες στην Κριτσά... δημιουργούν (εικόνες)
  • Αμάρι | Περίφραξη και σήμανση στο Φράγμα Ποταμών
  • «Για τα παιδιά όλης της γης»: Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
  • Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα στην Κρήτη
  • Περιοδεία του Γιάννη Χαρούλη στην Ευρώπη
  • Χανιά: Τα μυστικά του φιλοτελισμού για παιδιά
  • Πρωινό και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων
  • Εκδήλωση για τις εξαρτήσεις και τους τρόπους προσέγγισης των χρηστών
  • Θεατρική παράσταση ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζάν Ζενέ

Ταξίδι: Κάστρο από Βαμβάκι - Πακουμάλε, Τουρκία!

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 - 09:30
    Ταξίδι: Κάστρο από Βαμβάκι - Πακουμάλε, Τουρκία!

    Pamukkale, που σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι» στα τουρκικά, είναι μια φυσική τοποθεσία στην επαρχία Ντενιζλί, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο φυσικών κοιλοτήτων, κατάλευκων και γεμάτων ζεστό νερό. Παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο, ένα παρόμοιο αλλά μικρότερο σύνολο από  πισίνες, υπάρχουν στο  Huanglong, στην Κίνα.

    Που ακριβώς βρίσκεται;

    18 χιλιόμετρα  βόρεια της Ντενιζλί , συναντάμε ένα από τα ομορφότερα φυσικά  σπα στον κόσμο! Τεράστιες πισίνες με ορυκτά λουτρά – ασβέστιο -μοναδικά  λόγω της φυσικής ομορφιάς τους: ζεστά νερά πηγάζουν από τη γη και σχηματίζουν καταρράκτες πάνω από το γκρεμό!

    3

    Το «Κάστρο από Βαμβάκι» υπήρξε ένα από τα πρώτα σπα, αφού οι Ρωμαίοι είχαν χτίσει την πόλη της Ιεράπολης γύρω από μια ιερή πηγή με  ζεστό νερό. Οι παλιές πισίνες νερού είναι ακόμα εκεί, γεμάτες με μαρμάρινες κολόνες από τον ρωμαϊκό ναό του Απόλλωνα. Μπορείτε να κολυμπήσετε και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία!

    4.

    Κάπου βαθιά στη γη -κάτω από την πόλη Παμούκαλε και την αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Ιεράπολης -βρίσκεται μια τεράστια πηγή νερού που θερμαίνεται από την ηφαιστειακή λάβα. Το νερό διαλύει το καθαρό λευκό ασβέστιο, διαποτίζεται από αυτό, και το μεταφέρει στην επιφάνεια της γης, όπου εισβάλλει και τρέχει κάτω από έναν απότομο λόφο.

    Στη συνέχεια ψύχεται στην ατμόσφαιρα, προσκολλάται στο έδαφος, και σχηματίζει λευκούς «καταρράκτες» ασβεστίου που ονομάζονται τραβερτίνες. Αυτό συμβαίνει περισσότερο από 2000 χρόνια.

     

    8

    Οι Ρωμαίοι έχτισαν την πόλη  της Ιεράπολης , ώστε οι πολίτες να μπορούν να έρθουν και να απολαύσουν τα οφέλη για την υγεία από το θερμό νερό. Μαζί με τα ερείπια της Ιεράπολης – Παμούκαλε, είναι σήμερα  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

    Στο παρελθόν είχαν κινδυνεύσει με καταστροφή μέσα από ένα συνδυασμό παραμέλησης και εμπορικής ανάπτυξης. Είχαν χτιστεί ξενοδοχεία, και οι επισκέπτες είχαν αλλάξει δραματικά  το χρώμα του τοπίου. Τώρα μπορείτε να το επισκεφτείτε με γυμνά πόδια!

    Άλλα αξιοθέατα

    Μπορείτε να εξερευνήσετε τα Ρωμαϊκά ερείπια της Ιεράπολης , να ανέβετε στο μεγάλο Ρωμαϊκό θέατρο , να περιηγηθείτε  στα εκθέματα του  Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Σχεδόν όλες οι μεταφορές προς και από Pamukkale είναι μέσω της  κοντινής πόλης  Denizli , που έχει ένα μεγάλο και ενεργό τερματικό σταθμό λεωφορείων,  σιδηροδρομικό σταθμό αλλά και αεροδρόμιο.

    ΠΗΓΗ: infokids.gr

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: