Λεμονάδα φρέσκια, σπιτική

Τα λεμόνια είναι στην εποχή τους, άφθονα, και πρέπει να ετοιμάσετε σπιτική λεμονάδα για την σεζόν. Μην περιμένετε το καλοκαίρι που τα λεμόνια σπανίζουν ή είναι εισαγωγής.

Υλικά

  • 3 λεμόνια
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη
  • Αφήστε να βράσει ώσπου να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να γίνει ελαφρύ σιρόπι
  • Στίψτε τα λεμόνια και βάλτε τα σε καράφα -Προσθέστε εκεί το σιρόπι και βάλτε την καράφα στο ψυγείο ώσπου να καταναλώσετε την λεμονάδα, με παγάκια, δυόσμο, φρούτα κλπ

Μια λεμονάδα διαρκείας

Αυτή ήταν η συνταγή για μια λεμονάδα της στιγμής.
Αν θέλετε να κάνετε ένα σπιτικό σιρόπι λεμονάδας και να το διατηρήσετε για μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη, ακολουθήστε την εξής συνταγή:

Υλικά

  • 1 λίτρο χυμό λεμονιού
  • 1,25 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει ώσπου να γίνει σιρόπι
  • Τότε προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα
  • Αφήνετε 2 λεπτά στην φωτιά και βγάζετε να κρυώσει
  • Αποθηκέψτε στην κατάψυξη σε θήκη όπως τα παγάκια
  • Βγάζετε 1 ή 2 παγάκια λεμονάδας κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε λίγο νερό, φύλλα δυόσμου, κάποιο φρούτο, 1 φέτα πορτοκάλι, καρπούζι, τζίτζερ κλπ.

Χρησιμοποιήστε την σπιτική λεμονάδα σας και ως βάση για ποτά και κοκτέηλ:

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr