Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά και αβγό

Υλικά:

1 αυγό

2 κ.γ. ασιατικό σησαμέλαιο

2 κ.σ. φυτικό λάδι

3 φλ. βρασμένο ρύζι (250 γρ. ξηρό)

100 γρ. μπιζέλι (αποψυγμένο)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα, ψιλοκομμένα

100 γρ. φύτρα φασολιών σόγιας

1-2 κ.γ. σόγια σος ή κατά τη γεύση

Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με το σησαμέλαιο. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Μόλις το λάδι σιγοβράσει και σχεδόν καπνίσει, ρίχνετε το ρύζι και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Προσθέτετε τα μπιζέλια, τα κρεμμυδάκια και τα φύτρα σόγιας. Τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας το ρύζι συνεχώς. Νοστιμίζετε με τη σόγια σος και το πιπέρι και το σπρώχνετε προς τη μια μεριά του τηγανιού. Χύνετε το χτυπημένο αυγό στο άλλο μέρος και το αφήνετε να πήξει για 10 δευτερόλεπτα.

Με ένα ξυλάκι ή ξύλινη σπάτουλα σπάζετε το αυγό και το γυρίζετε για να αναμιχθεί με το ρύζι. Τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρετε.

Συνταγή: yumyum.gr