Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

 

   

tsikalario.jpg

banner-writters

Το λαούτο αγάπης που έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 10:09
    Το λαούτο αγάπης που έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας
     Προσφέροντας ένα κρητικό λαούτο στον γνωστό κρητικό καλλιτέχνη κ. Μιχάλη Τζουγανάκη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγαλειώδη προσέλευση του, που ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκε δυναμικά στο κάλεσμα φιλανθρωπίας της Μητροπόλεως μας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου και του Κεντρικού Συσσιτίου. 
       Με λόγια αγάπης και απεριόριστης εκτίμησης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη τον συντονιστή πολλών εκδηλώσεων της Τοπικής μας Εκκλησίας και εμπνευστή των συναυλιών όπως είπε, για την άψογη διοργάνωση της μεγαλύτερης στην πενταετία συναυλίας αγάπης που έχει γίνει στην Αν. Τάφρο και τα παιδιά του προγράμματος Ξένιος Ζευς,
    για την σημαντική τους αρωγή σε κάθε προσπάθεια του έργου της Μητροπόλεως μας, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκη και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και Πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Νάνσυ Αγγελάκη για την συνδιοργάνωση και την παραχώρηση του χώρου της Ανατολικής Τάφρου, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον Βουλευτή Χανίων κ. Μανούσο Βολουδάκη, τον Βουλευτή Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη,
    τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κονταξάκη, τους πολυτίμους χορηγούς που στήριξαν με κάθε τρόπο την συναυλία αυτή, καθώς και την υπάλληλο δομής των Συσσιτίων κ. Στυλιανή Περάκη η οποία μαζί με όλα τα παιδιά του προγράμματος εργάστηκαν νυχθημερόν για την υπέροχη αυτή βραδυά. Ένα μεγάλο ευχαριστω απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος στους κληρικούς και λαϊκούς που διακονούν στο Κεντρικό Συσσίτιο καθώς και στο προσωπικό των γραφείων.
    Σήμερα ήρθαμε εδώ για να χτίσουμε ελπίδες,παρηγοριές και καρτερίες γι' αυτούς που είναι αδέλφια μας και πονούν, γι' αυτούς που είναι στερημένοι και θέλουν ένα κομμάτι ζεστό ψωμί, γι' αυτούς που ήρθαν στη δύσκολη θέση της πτωχείας στην οποία θέση μπορεί αύριο να είμαστε και εμείς ,ανέφερε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Ήρθαμε και πήραμε θάρρος από την αγάπη σας, την προσέλευση σας, για να τιμήσουμε εκείνους που η ζωή τους φέρεται σκληρά, εκείνους που έγιναν ευκαιρία για όλους εμάς να γίνουμε φιλάνθρωποι και φιλόπτωχοι, ελεήμονες και τροφοδότες τους. Κανείς δεν περίμενε πως τον αιώνα της τεχνολογίας, της ευημερίας και της προόδου θα χάνονται νοικοκυριά.
      Απόψε ήρθαμε εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε την ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους.
    Με λόγια συγκινητικά απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που είχαν πλημμυρίσει ασφυκτικά την Αν. Τάφρο ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης γιατί δίνεται και σαυτόν όπως είπε η ευκαιρία να νιώσει περισσότερο άνθρωπος σε αυτήν την δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας.
     
    Στο χείμαρο κόσμου ανάμεσα ήταν και η γνωστή και πολύ επιτυχημένη καλλιτέχνιδα του μουσικού πενταγράμμου κ. Μελίνα Ασλανίδου που ήρθε και αυτή, γνωστή για τις φιλανθρωπικές τις ευαισθησίες, να στηρίξει την φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση.
     
    Συγκινητική η στιγμή, όταν ο Μιχάλης Τζουγανάκης κάλεσε στην πίστα τον Πρεσβ. Γεώργιο Σεργάκη παραδίδοντας του την λύρα για να τον συνοδεύσει σε παραδοσιακές κοντυλιές. Την εκδήλωση στόλισαν με την παρουσία τους και τις χορευτικές τους φιγούρες ο παραδοσιακός χορευτικός όμιλος '' οι Βιγλάτορες''.
     ΠΗΓΗ imka.gr
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: