Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

Ταξίδι: Ice Canyon στη Γροιλανδία - Γνωρίστε το μεγαλύτερο φαράγγι της Γης σε ένα μοναδικό βίντεο της ΝΑΣΑ

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 - 15:07
    Ταξίδι: Ice Canyon στη Γροιλανδία - Γνωρίστε το μεγαλύτερο φαράγγι της Γης σε ένα μοναδικό βίντεο της ΝΑΣΑ

    Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από μοναδικά μέρη που μπορείτε να ονειρευτείτε και να επισκεφτείτε!

    Υπάρχουν γιγάντια βουνά που υψώνονται πάνω από σύννεφα, ποτάμια λάβας που ρέουν  και υπογείως, δάση πυκνά και σπάνια είδη ζώων και πουλιών και φαράγγια τόσο βαθιά που δεν μπορείτε να δείτε ακόμη το κάτω μέρος τους. Οι άνθρωποι που έχουν ένα τολμηρό πνεύμα και αγαπούν τα ταξίδια πάντα ψάχνουν ευκαιρίες για την ανακάλυψη αυτών των τόπων!

    Παρά το γεγονός ότι πολλά μέρη έχουν ανακαλυφθεί, υπάρχουν ακόμη πολλά μέρη στον κόσμο που μπορεί να περιγραφούν μόνο ως φυσικό φαινόμενο και έχουν ανακαλυφθεί πρόσφατα.

    Μια τέτοια θέση που έχει προσελκύσει πολλή προσοχή για τα τελευταία χρόνια είναι το Ice Canyon στη Γροιλανδία.

    1.

    Το Ice Canyon στη Γροιλανδία είναι ίσως ένα από τα πιο cool μέρη του πλανήτη!

    Είναι το μεγαλύτερο νησί του κόσμου και ανήκει πολιτιστικά και δημογραφικά στην Βόρειο Αμερική, ενώ πολιτικά η Γροιλανδία αποτελεί μέρος της Ευρώπης. Περίπου το 81 % της έκτασής της καλύπτεται με πάγο.

    3

     Ένα από τα πιο παγωμένα σημεία του πλανήτη που  θα είστε σε θέση να επισκεφθείτε ποτέ, με το νερό να κυλά βαθιά μέσα στο φαράγγι, σε μια τεράστια τρύπα που πάγου!

    5

    Η ευνοϊκότερη στιγμή για να το επισκεφθείτε είναι γύρω στον Ιούλιο, όταν το χιόνι δεν έχει στερεοποιηθεί σε τεράστιους όγκους. Η Γροιλανδία εξακολουθεί να προσελκύσει  παραθεριστές στα μέσα του έτους! Το φαράγγι, διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό βάθος 800 μέτρων. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, το φαράγγι βοηθά τη μεταφορά του νερού από την τήξη του παγετώνα στον ωκεανό.

    4

    Το όνομα Ice Canyon περιγράφει καλύτερα τον τόπο.

    Το  Ice Canyon είναι στην πραγματικότητα ένας τεράστιος λάκκος θαμμένος κάτω από στρώμα πάγου στη Γροιλανδία. Ήταν ο πρώτος που βρέθηκε όταν η NASA συνέλεξε  μερικά δεδομένα χρησιμοποιώντας ραντάρ,  που έδειξαν την ύπαρξη ενός γιγαντιαίου φαραγγιού  κάτω από τον πάγο. Σύμφωνα με μια εκτίμηση το Ice Canyon καλύπτει απόσταση 750 χιλιομέτρων και αρχίζει από την κεντρική περιοχή του νησιού και καταλήγει στον Αρκτικό Ωκεανό.

     Αυτό το φαράγγι είναι το μεγαλύτερο φαράγγι στην Γη.

     Ακολουθεί βίντεο από ελικόπτερο παρακολούθησης της ΝΑΣΑ για τη χαρτογράφηση των πάγων της Γροιλανδίας! Είναι εντυπωσιακό!

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: