Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

 

   

tsikalario.jpg

  • Εκδήλωση - συναυλία ενάντια στο φασισμό από την Ένωση Γονέων Μαθητών
  • «Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» - Mια μουσική διαδρομή στα ερωτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι μέσα στο χρόνο
  • Οι 5 πιο αποτελεσματικοί και οικονομικοί τρόποι για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε
  • Εφτά υπέροχοι λόγοι για να επιλέξεις έναν αριστερόχειρα!!
  • 16η Biennale de la Danse, ο χορός στα καλύτερά του
  • Ξεκινούν οι δραστηριότητες στο Πνευματικό - Νεανικό Κέντρο της ενορίας Αγίας Τριάδος
  • Το Κοινωνικό Φροντιστήριο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού κοντά στους μαθητές, και φέτος
  • ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 'Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ' του Ευθυμίου Βαρλάμη
  • Η ανθρωποκεντρική Θεία Κωμωδία του Δάντη
  • "Είμαστε όλοι αυτιστικοί...¨"

Μουσική, θέατρο, ανθρωπιά και αλληλεγγύη από τον «ΣΥΝΠΟΛΙΣ»

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:09
    Μουσική, θέατρο, ανθρωπιά και αλληλεγγύη από τον «ΣΥΝΠΟΛΙΣ»
    Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», διοργανώνει βραδιά αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για όλους τους συμπολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, απλώνοντας ένα χέρι βοηθείας, ένα χέρι αγάπης σε όλους όσους έχουν ανάγκη.
     
    Η εκδήλωση που περιλαμβάνει ένα πλούσιο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. Η είσοδος είναι δωρεάν και αντί εισιτηρίου οι πολίτες καλούνται να κρατούν μαζί τους μια τσάντα με τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για να διανεμηθούν στους χίλιους περίπου συνανθρώπους μας, που καθημερινά ζητούν βοήθεια από την Μητρόπολη.
     
    Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 7:00 με παιδικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα στις 19:30 ο Θεατρικός Περίπλους, θα παρουσιάσει την παράσταση «Ερωτόκριτος… σαν παραμύθι». Στις 20:45 η Δημοτική Μπαντίνα θα ξεσηκώσει τους μικρούς φίλους με το μουσικό της πρόγραμμα, ενώ στις 21:30 τη σκυτάλη θα πάρουν οι Κρητικοί καλλιτέχνες Δημήτρης και Μανόλης Σπυριδάκης, που θα διασκεδάσουν το κοινό. Στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχει ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Ερωφίλη».
     
    Τα μέλη του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου απηύθυναν πρόσκληση στους Ρεθεμνιώτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της αλληλεγγύης και για μια ακόμα φορά να αποδείξουν πως διαθέτουν περίσσευμα ανθρωπιάς.
     
    Ειδικότερα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» Βαγγέλης Μπεμπής, ανέφερε: «Φέτος η εκδήλωσή μας θα είναι εμπλουτισμένη και εκτός από το μουσικό πρόγραμμα με τους Δημήτρη και Μανόλη Σπυριδάκη θα έχουμε θεατρική παράσταση από τον Θεατρικό Περίπλου και παιδικό μουσικό πρόγραμμα από την Μπαντίνα του Δήμου Ρεθύμνου. Τα τρόφιμα που θα συλλεχτούν θα διατεθούν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους τους χορηγούς και όλους όσους συμβάλλουν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η βραδιά. Όλους τους Ρεθεμνιώτες και τις Ρεθεμνιώτισσες που για μια ακόμα φορά από το υστέρημά τους θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα».
     
    Από την πλευρά του ο Θωμάς Καντιφές, μέλος του «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» και υπεύθυνος Θεατρικού Περίπλου, είπε: «Θέλω να σας καλέσω όλους να έρθετε και να στηρίξετε αυτή την εκδήλωση, γιατί αξίζει να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, να αγαπάμε ό ένας τον άλλο και να ονειρευόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει ένα καλύτερο αύριο. Αυτή η εκδήλωση δίνει το χέρι στον συνάνθρωπο, στον συμπολίτη και θέλω να έρθετε όλοι μικροί και μεγάλοι, γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, είναι φροντισμένο και προσεγμένο».
    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος από την πλευρά του τόνισε: «Ως Επίσκοπος αυτού του ευλογημένου τόπου, θέλω να ευχαριστήσω με ευγνωμοσύνη τα παιδιά του «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» που για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν πόσο χαρισματικός είναι ο τίτλος που έχουν δώσει στον σύλλογό τους, βάζοντας άλλο ένα συν μπροστά από αυτό. Αποφάσισαν φέτος να συλλέξουν τρόφιμα για όλους τους ανθρώπους που καθημερινά διέρχονται την πόρτα της τοπικής μας εκκλησίας για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της. Εγώ τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και για αυτό που έκαναν, αλλά προπάντων που το σκέφτηκαν, γιατί έχουν μέσα στην καρδιά τους έντονο το συναίσθημα της προσφοράς και της διακονίας στον αναγκεμένο αδερφό των ημερών μας. Είναι πολύ παρήγορο, κάποιοι νέοι άνθρωποι, όπως τα παιδιά του συλλόγου να παρηγορούν τον συνάνθρωπο, να σκέφτονται, να τον βλέπουν ως αδερφό που έχει ανάγκη, όχι της ελεημοσύνης στην παρεξηγημένη έννοια του όρου που έχει γίνει τελευταία, αλλά της αδερφικής σχέσης, της αδερφικής συμπεριφοράς όλων αυτών που χρειάζονται, για να συμπορευόμαστε σε αυτή τη ζωή. Επιτέλους, πρέπει να πάρουμε το μήνυμα αυτής της βραδιάς και αυτών των καιρών: Δεν έχουμε την πολυτέλεια των διχασμών και πως πρέπει να κρατάμε ο ένας το χέρι του άλλου και να τον βλέπουμε ως αδερφό, όχι ως ξένο, ως φτωχό, ως άνθρωπο ο οποίος έχει ανάγκη τον οίκτο μας, αλλά να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη από αυτή μας την αγαπητική σχέση».
     
    Από την πλευρά του ο πατήρ Γιώργος Γαλεράκης, υπεύθυνος του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης τόνισε: «Γνωρίζοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις ανάγκες των ανθρώπων, προσπαθώντας να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπό μας, αποτελεί για μας μεγάλη ελπίδα για το αύριο, όταν υπάρχουν συμπολίτες για τον συνάνθρωπο για οτιδήποτε είναι ενωτικό, για μια καλύτερη μέρα για τον τόπο μας. Και το σύνθημα του «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» είναι κοινός τόπος, κοινός στόχος. Πιστεύουμε πολύ σε αυτή την ανθρωπιά των συμπολιτών μας για το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη».
     
    rethnea.gr
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: