Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

Εκπαιδευτικές δράσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με αφορμή το Έτος Greco

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 - 12:37
    Εκπαιδευτικές δράσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με αφορμή το Έτος Greco

    Το έτος 2014, 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Greco» κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Στην Ελλάδα διοργανώνονται επτά εκθέσεις, με πρώτη αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης,την περίοδο από 20 Ιουνίου ως 25 Οκτωβρίου 2014, με τίτλο «Ο Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης».

    Βεβαίως, ο εορτασμός του έτους Greco έχει ήδη ξεκινήσει στο μουσείο από τις αρχές του έτους, καθώς το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σχεδίασε και προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα δύο δράσεις με γενική ονομασία: «Ελ Γκρέκο: Το μεγάλο ταξίδι».

    800px-Julije_Klovic_2Για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και εκείνους του γυμνασίου, λυκείου, αλλά και το ενήλικο κοινό, σχεδιάστηκε μια ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή και παρουσιάζει μέσα από πλούσιο υλικό και online παιχνίδια τη ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

    Για τους μαθητές του νηπιαγωγείου καθώς και Α΄- Β΄ τάξης του δημοτικού σχολείου, σχεδιάστηκε επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο μέσα από ποικίλες εικαστικές δραστηριότητες και εποπτικό υλικό θέτει και πάλι ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το ζωγράφο, τις μετακινήσεις που πραγματοποίησε και την εποχή του.

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μέσα στο Μουσείο από τον Μάρτιο, με προκαθορισμένα ραντεβού και θα προσφέρεται δωρεάν, όπως όλα τα εκπαιδευτικά μαθητικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

    Για δήλωση συμμετοχής καλείτε καθημερινά στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, στο τηλέφωνο (εσωτ: 106) και ώρες 13.00-17.00.

    ΠΗΓΗ: infokids.gr

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: