Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

"Απογειώνει" τον τουρισμό και το 2015 η Aegean

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 - 10:02
    "Απογειώνει" τον τουρισμό και το 2015 η Aegean

    Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια επιβάτες εκτιμάται πως θα διακινηθούν στη χώρα μέσω της Aegean για το 2015, με την αύξηση να αγγίζει τα 2 εκατ. επιβάτες σε σχέση με το 2014.

    Έχοντας στην πράξη τιμήσει την Κρήτη και το Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης, επανέλαβε στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του προγράμματος της εταιρείας ότι «προτεραιότητά μας στην εταιρεία είναι να ξεκινάμε τις νέες πρωτοβουλίες μας από το Ηράκλειο».

    Στην παρουσίαση του προγράμματος της Aegean για το 2015 το "παρών" έδωσε και η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

     

    Με συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την "απογείωση" της εταιρείας, ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean, τόνισε από την πλευρά του πως «για πρώτη φορά ελληνική αεροπορική εταιρεία άγγιξε τα 10 εκατομμύρια επιβάτες. Είχαμε 1,2 εκατ. επιβάτες περισσότερους σε σχέση με το 2013 και 5 αεροσκάφη περισσότερα στο στόλο μας, φτάνοντας τα 50 στο σύνολο. Ενισχυθήκαμε με υποδομές, χωρίς όμως μετά τη συγχώνευση με την "Ολυμπιακή" να μειωθεί το προσωπικό - αντιθέτως υπάρχει αύξηση κατά 250 άτομα», επισήμανε.

    Ο αντιπρόεδρος της Aegean δεν παρέλειψε να τονίσει πως η απάντηση στη σκληρή κριτική που ασκήθηκε με επίκεντρο τη συγχώνευση δόθηκε στην πράξη μέσα από μείωση στο κόστος των ναύλων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «καταφέραμε να ρίξουμε τους ναύλους έως και 38% σε κάποιους προορισμούς, διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει μονοπωλιακές καταστάσεις και αύξηση των ναύλων».

    Παραθέτοντας θετικά στοιχεία που προέκυψαν μέσα από την κρίση των τελευταίων ετών, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας σημείωσε με έμφαση πως δρομολογήθηκαν συνεργασίες με φορείς, με κύριο στόχο την προώθηση του τουρισμού, ενώ εκτενείς ήταν οι αναφορές του σε δράσεις με επίκεντρο την Κρήτη που συμβάλλουν επί της ουσίας στην ενίσχυση του τουρισμού.

    «Έχουμε 8 βάσεις - δύο σε Κρήτη - με 1,7 εκατ. επιβάτες και απευθείας πτήσεις σε 49 προορισμούς από Ηράκλειο και 23 από Χανιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν για το σχεδιασμό της εταιρείας στο πλαίσιο του νέου θερινού προγράμματος της Aegean. Ήδη έχουν παραγγελθεί 7 νέα αεροσκάφη με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και θα προστεθούν 6 ακόμη το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Έτσι εκτιμάται πως:

    Για το 2014

    Βάση Ηρακλείου

    6 αεροσκάφη

    49 προορισμοί

    172 εργαζόμενοι

    Για το 2015

    1,95 εκατ. επιβάτες

    Βάση Ηρακλείου

    7-8 αεροσκάφη

    14 νέοι προορισμοί τακτικών πτήσεων σε: Γαλλία, Τσεχία, Ιταλία, Ελβετία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία και άλλους προορισμούς, καθώς όπως τονίστηκε μετασχηματίζονται πτήσεις από τσάρτερ σε τακτικές πτήσεις.


    «Η Κρήτη στηρίζεται στον τουρισμό και η Aegean είναι πυλώνας του»

    Από το βήμα της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως «η ανάπτυξη της Κρήτης στηρίζεται στον τουρισμό» και πως «η Aegean με 2,5 εκατ. επιβάτες σε Ηράκλειο και Χανιά το 2015 επιβεβαιώνει ότι είναι πυλώνας του τουρισμού».

    Ο κ. Αρναουτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υποδομές του νησιού και ιδιαίτερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου λέγοντας πως «με την ευκαιρία θέλω να σας επισημάνω την ανάγκη για τη βελτίωση των υποδομών, όπως του "Ν. Καζαντζάκης" και γι' αυτό ζητάω τη βοήθεια από όλους σας».

    Ο δήμαρχος Ηρακλείου από την πλευρά του δήλωσε πως είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε στην αύξηση του τουρισμού υπό αυτές τις συνθήκες.

    «Λυπάμαι», τόνισε ο κ. Λαμπρινός, «που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Έχουμε όλοι ευθύνες για το ότι δεν είχαμε κινητοποιηθεί. Δυστυχώς εκτιμώ ότι οι αναγκαίες παρεμβάσεις δε θα μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί σε λιγότερους από 12 μήνες».

    Χρήστος Κώνστας

    ΠΗΓΗ: neakriti.gr

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)

    mystis_logo_2.jpg

    logo.png

    banner-citytour

    Δημοφιλέστερα Άρθρα

    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: