Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013
  -
|  Ακολουθήστε μας:        
  • Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στον κόσμο με αυτοκίνητο; (vd)
  • Aντηλιακή προστασία με το κατάλληλο αντιηλιακό
  • Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και τα 60 χρόνια προσφοράς του Λυκείου Ελληνίδων
  • Με ταχύς ρυθμούς προχωρά το οδικό έργο Γάζι-Κρουσώνας
  • 250 Προσλήψεις μονιμων στο Λιμενικό Σώμα
  • Προοπτικές για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα - ημερίδα ενημέρωσης
  • ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2013 ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ (photo)
  • Η κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας - Εύκολο έργο για τους "αιώνιους"
  • Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Διαμονή - Ημιδιατροφή του 9ου Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι
  • Διακοπές στην Κρήτη με 74 ημερήσια δρομολόγια και καλοκαιρινές προσφορές

Γιατί οι άνδρες κοιτάζουν άλλες γυναίκες;

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 - 11:21
    Γιατί οι άνδρες κοιτάζουν άλλες γυναίκες;

    Οι άνδρες φαίνεται να μην μπορούν να αντισταθούν στο να κοιτάζουν άλλες γυναίκες, επειδή έχουν «κατασκευαστεί» για να αυξάνουν την αναπαραγωγική τους επιτυχία! Όλα είναι θέμα εξέλιξης τελικά! Είναι επειδή η φύση τους καλεί!

    Νέα έρευνα δείχνει ότι, ενώ οι γυναίκες έλκονται κυρίως από οικία ανδρικά πρόσωπα, οι άνδρες αντιθέτως, είναι περισσότερο πιθανό να «μαγνητιστούν» από κάποια γυναίκα που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους.

    Ψυχολόγοι έδειξαν σε άνδρες και γυναίκες, δεκάδες φωτογραφίες διαφορετικών προσώπων. Οι περισσότερες γυναίκες παρουσίασαν πιο έντονο ενδιαφέρον για το αντρικό πρόσωπο εκείνο που τους έδειξαν οι ειδικοί περισσότερες φορές. Αντιθέτως, οι άνδρες έδειχναν λιγότερο ενδιαφέρον για τις φωτογραφίες των γυναικών που τους έδειχναν για δεύτερη φορά.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί οι άνδρες έχουν δημιουργηθεί για να αποδίδουν τα μέγιστα στην αναπαραγωγή με όσο το δυνατόν περισσότερους συντρόφους γίνεται, ώστε να διαιωνιστεί το ανθρώπινο είδος.

    Οι επιστήμονες λένε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης μπορούν να εξηγηθούν, εν μέρει, από το λεγόμενο φαινόμενο Coolidge, το οποίο πήρε το όνομά του από ένα ανέκδοτο που σχετίζεται με τον 30ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Calvin Coolidge.

    Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ένα αγρόκτημα, όταν η σύζυγος του προέδρου ρώτησε γιατί υπάρχει μόνο ένας κόκορας και πολλές κότες, η απάντηση που της δόθηκε ήταν: «Επειδή οι κόκορες ζευγαρώνουν πολλές φορές μέσα στην ημέρα». Τότε εκείνη φαίνεται να απάντησε αυθόρμητα: «Αυτό να το πείτε στον κύριο Coolidge». Όταν, όμως, ο πρόεδρος ρώτησε εάν ο κόκορας ζευγάρωνε κάθε φορά με την ίδια κότα, του είπαν πως όχι και τότε εκείνος ανταπάντησε: «Αυτό να το πείτε στην κυρία Coolidge»!     

    Ο Anthony Little από το Stirling University’s School of Natural Sciences, είπε πως: «Οι άνδρες θεωρούν λιγότερο σέξι και ελκυστικά τα γυναικεία πρόσωπα που έχουν ξαναδεί, ιδιαίτερα για βραχυπρόθεσμες σχέσεις. Υπάρχει μια τάση στους άντρες να ακολουθούν μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων, δεδομένου ότι μπορεί αυτό –ζευγάρωμα με πολλά θηλυκά- να αυξήσει δραματικά την αναπαραγωγική τους επιτυχία. Όμως, αν σκεφτεί κανείς από την πρακτική του μεριά το όλο θέμα, κανένας δεν θέλει να έχει πολλά παιδιά σκορπισμένα από εδώ και από εκεί και μάλιστα να είναι όλα από διαφορετικές συντρόφους».

     

    ΠΗΓΗ:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: