Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

Σητεία | Προβολή της ταινίας «Το μέσα φως»

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 - 17:29
    Σητεία | Προβολή της ταινίας «Το μέσα φως»

    «Το μέσα Φως» (τιμητική διάκριση στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα και βραβείο στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας) θα προβληθεί στη Σητεία το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.
    Η προβολή θα γίνει στο Πολύκεντρο Σητείας, ώρα 18.30 υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας και σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σύλλογο Σητείας, καθώς όλα τα έσοδα από το συμβολικό εισιτήριο των τριών ευρώ (3 €) θα δοθούν για την ενίσχυση του υπό ανέγερση Γηροκομείου Σητείας.
    Στην ταινία (διάρκεια 92', παραγωγή του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ»), ο επικ. καθηγητής οφθαλμολογίας και επίτιμος δημότης Σητείας Γιώργης Μαρκάκης, ενδοσκοπεί τη ζωή όπως αυτή φωτίζεται από το «μέσα φως» και μας ξεναγεί στην κιβωτό των εμπειριών και των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα ΄χει κλείσει εντός του».
    Θυμάται, τον παππού του το Μηλιωτογιάννη, «τον πρώτο και μεγαλύτερο ίσως δάσκαλο της ζωής του» και την αυλή του πατρικού στη Σητεία, εκεί όπου γνώρισε «τη στενή σχέση ζωής και θανάτου, του θρήνου και του πανηγυριού». Μιλά για το φως, το μάτι αλλά και το δάκρυ που «είναι αγίασμα της ψυχής» και μας ξεναγεί στον τόπο της δημιουργικής του πνοής, το Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ», εκεί όπου η λαογραφία «μιλάει στην καρδιά και στη συνείδηση των ανθρώπων».

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: