Σάββατο, 31 Μαΐου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

 

   

tsikalario.jpg

  • "Κοσμοσός" Παιδική θεατρική παράσταση στα Χανιά
  • Η διάσημη χορωδία του Brassus Ελβετίας στο Χαρουπόμυλο
  • Καλούμε όλους όσους αγαπούν την Ελαφόνησο να πουν STOP στην πώληση της
  • To Στρουμφόσπιτο υπάρχει, είναι οικολογικό και μάλιστα βρίσκεται στην Ευρώπη!
  • Moνή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας
  • Ολοκληρώθηκε η επιστημονική μελέτη για τη ποιότητα της ανοικτής θάλασσας περιμετρικά της Κρήτης
  • Αρχαιολογική Συλλογή Ιεράπετρας
  • H παραλία του Κουδουμά
  • Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό; Σαρώνει" Το παράξενο φρούτο" (βίντεο)
  • Εναλλακτικό θέατρο δρόμου στη Θεσσαλονίκη προ των πυλών (31/5)

Θα βρέξει αστέρια… το Σάββατο 24 Μαΐου! Κάντε μια ευχή!

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 - 09:00
    Θα βρέξει αστέρια… το Σάββατο 24 Μαΐου! Κάντε μια ευχή!

    Μία πρωτοφανής βροχή μετεωριτών μπορεί να κορυφωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο – και το ουράνιο σόου μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και τις φημισμένες Περσείδες του Αυγούστου!

    Αν αυτές οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις επαληθευτούν, τότε μια καταιγίδα μετεωριτών μπορεί να πραγματοποιηθεί για τους ουρανό-παρατηρητές, με περίπου 200 ή περισσότερους διάττοντες αστέρες ανά ώρα να πετούν στους ουρανούς μας κατά την κορύφωσή τους, η οποία θα λάβει χώρα το πρωί στην Ευρώπη και πολύ πιο νωρίς στη Βόρεια Αμερική, το Σάββατο 24 Μαΐου.

    2 .

    Η νέα βροχή μετεωριτών ονομαζόμενη Καμηλοπαρδαλίδες Μαΐου, είναι αποτέλεσμα αποβολής σκόνης από το αχνό περιοδικό κομήτη 209P/LINEAR. Ο κομήτης διασχίζει τακτικά την τροχιά της Γης καθώς διέρχεται από τον ήλιο κάθε πέντε χρόνια.

    Πολλοί ερευνητές που μελετούν τα δεδομένα είναι λίγο επιφυλακτικοί για το πόσο καλή θα είναι η βροχή. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να πουν ακριβώς πόσα συντρίμμια θα διαπεράσει η Γη. Λένε ότι η δύναμη της βροχής μετεωριτών πραγματικά εξαρτάται από το πόσο δραστήριος ήταν ο κομήτης αιώνες πριν, όταν απέβαλε τη σκόνη.

    3

    Για να βρείτε τον αστερισμό, κοιτάξτε βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες πριν από την αυγή και αναζητήστε την Μεγάλη Άρκτο στον ουρανό. Ο αστερισμός Καμηλοπάρδαλη βρίσκεται στα πολύ δεξιά της και είναι περίπου 30 μοίρες κάτω από τον Πολικό Αστέρα. Αυτό είναι περίπου ίσο με το πλάτος από τρεις γροθιές ή μία πάνω στην άλλη στο μήκος του βραχίονα.

    Η απόλυτη κορύφωση της βροχής – όταν η Γη αναμένεται να περάσει μέσα από το πιο πυκνό μέρος των συντριμμιών – αναμένεται μεταξύ 6 και 8 π.μ. UT ή 9 και 11 ώρα Ελλάδος στις 24 Μαΐου.
    Κάντε μια ευχή!
    Θα το έχετε ακούσει κι εσείς…όταν πέφτει ένα αστέρι, κάνε μια ευχή! Όταν ήμουν μικρή και το άκουγα δεν καταλάβαινα γιατί το έλεγαν αυτό, όμως προσπαθούσαν να βρω τι θέλω πιο πολύ και να κάνω την ευχή!
    Πολύ αργότερα κατάλαβα πόσο ανάγκη έχουμε οι άνθρωποι τα όνειρα και τις ευχές!
    Κλείστε τα μάτια… Εύχομαι σε όλους σας όταν κοιτάξετε τον ουρανό και δείτε ένα αστέρι να πέφτει να κάνετε μια ευχή και αυτή να βγει αληθινή!
    Να έχετε μια όμορφη ημέρα!
    Πηγή: www.weather-in-greece.gr

    infokids.gr

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: