Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

Τι θα γίνει με τον Ιατρικό τουρισμό;

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 - 11:36
    Τι θα γίνει με τον Ιατρικό τουρισμό;
    Στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο νησί της Κρήτης στοχεύει η Περιφέρεια μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που έχουν ως κύριο στόχο την ενίσχυση της δυναμικής του συγκεκριμένου κλάδου της τουριστικής οικονομίας. Ήδη έχει συσταθεί μία ομάδα εργασίας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Πανεπιστημίου και της Υγειονομικής Περιφέρειας με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών που θα στοχεύουν στην θεσμοθέτηση του πλαισίου ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.
     
    Η προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό που θα συνδυάζουν την θεραπεία τους με τις διακοπές τους βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με φορείς του τουρισμού για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του νησιού σε συγκεκριμένους ιατρικούς τομείς. Χώρες όπως η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΗΠΑ έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού ως κινητήριος δύναμη της τοπικής οικονομίας.
    Προτεραιότητα αποτελεί πλέον η εδραίωση της φήμης των πανεπιστημίων της Κρήτης στο εξωτερικό σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή διαφήμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των θεραπειών που παρέχονται σε συνάρτηση πάντα με το χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλες χώρες και προορισμούς της Ευρώπης. Θεωρείται πλέον ως μία μεγάλη ευκαιρία για την Κρήτη να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και να διασφαλίσει ακόμα περισσότερους πόρους από ξένους επισκέπτες, η αγοραστική δυνατότητα των οποίων θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη.
     
    Τα οφέλη μέσα από την εδραίωση του συγκεκριμένου κλάδου είναι πολλαπλά, καθώς από τη μία αναμένεται να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας ειδικά σε μία περίοδο με κύριο χαρακτηριστικό την παρατεταμένη ύφεση και κρίση και από την άλλη η τοπική οικονομία θα πάρει μία βαθιά ανάσα. Το πλαίσιο το οποίο θα θεσμοθετηθεί θα καταστήσει την Κρήτη ανταγωνιστικό προορισμό στην διεθνή αγορά, καθώς μέχρι και σήμερα η εξωστρέφεια του νησιού στο συγκεκριμένο παρακλάδι του τουρισμού είναι μηδαμινή.
     
    Σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Μανώλη Κλώντζα η αρμόδια ομάδα εργασίας έχει ήδη συσταθεί προκειμένου να τρέξει τον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα διαμορφωθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες συνθήκες, με στόχο η Κρήτη να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες Ευρωπαίους και όχι μόνο ασθενείς.
    «Έχουμε φροντίσει ως Περιφέρεια να συστήσουμε μία ομάδα η οποία συγκροτείται από άτομα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου, δηλαδή από δύο σοβαρούς επιστημονικούς πυλώνες σε επίπεδο Κρήτης. Υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι μέσω της ΔΥΠΕ και εντεταλμένος σύμβουλος από πλευράς Περιφέρειας για θέματα τουρισμού.
     
    Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα μέσω της ΔΥΠΕ, και γι' αυτό τον λόγο ορίστηκε και εκπρόσωπος από την Υγειονομική Περιφέρεια, να κάνουμε μία καταγραφή συγκεκριμένων χώρων που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στον κάθε ξένο επισκέπτη.
    Ιδιαίτερη εμβέλεια στο εξωτερικό έχει ο τουρισμός σχετικά με οδοντιατρικά προβλήματα, προβλημάτων πλαστικής χειρουργικής όπως επίσης δερματολογίας και ορθοπεδικής.
     
    Κατά τη γνώμη μου υπάρχει όλη η καλή διάθεση και θα γίνουν και συναντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου. Ήδη μάλιστα έχει γίνει μία πρώτη συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού προκειμένου να γίνει μία συζήτηση για να προχωρήσουμε στην θεσμοθέτηση του πλαισίου», επεσήμανε ο κ. Κλώντζας.
     
    rethnea.gr
     
     
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: