Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

Επαναλειτουργεί η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 - 11:06
    Ύστερα από δύο χρόνια που είχε ανασταλεί η λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, υποδέχτηκε και πάλι στους χώρους της δόκιμους αστυφύλακες για την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
     
    Συνολικά, στο τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων ήρθαν πριν από λίγες μέρες 79 δόκιμοι αστυφύλακες- επιτυχόντες των πανελλήνιων εξετάσεων του 2013-μετά από δύο μήνες βασικής εκπαίδευσης τους στην Κομοτηνή.
    Χθες πραγματοποιήθηκε στη Σχολή ο αγιασμός και τους δόκιμους καλωσόρισαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Διοικητής της Σχολής Αδάμ Παραδεισανός καθώς και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των αρχών του νομού.
     
    Την ημερήσια διάταξη ανέγνωσε ο διοικητής της Σχολής: «Η σημερινή ημέρα με την ευλογία της εκκλησίας και την παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών, φορέων διδασκόντων, αποτελεί και επίσημα αφετηρία για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Το τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου επαναλειτουργεί με τη βούληση της πολιτείας καθώς και τη συμβολή και συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνου και των αστυνομικών. Στην πολύχρονη, από το 1951, λειτουργία της Σχολής στο Ρέθυμνο η «Σχολή Χωροφυλακής» όπως έχει καθιερωθεί και αποκαλείται στην τοπική κοινωνία, εκπαιδεύτηκαν και αποφοίτησαν χιλιάδες αστυνομικοί που στη συνέχεια στελέχωσαν τις υπηρεσίες του σώματος σε όλη την επικράτεια. Εμείς, συνεχιστές αυτής της μακράς παράδοσης, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της πολιτείας και της κοινωνίας και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ώστε οι σημερινοί νέοι δόκιμοι αστυφύλακες να γίνουν αύριο άριστοι, σύγχρονοι και επαγγελματίες αστυνομικοί. Στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι μόνο η άρτια επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων αλλά και η σωματική, ψυχική, ηθική και πνευματική προετοιμασία τους, ώστε να αποκτηθούν οι ηθικές αξίες και αρετές που πρέπει να έχει ο σύγχρονος Έλληνας αστυνομικός» ανέφερε ο κ. Παραδεισανός και απευθυνόμενος στους 79 Δόκιμους Αστυφύλακες, τους καλωσόρισε λέγοντας: «Με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και συναδελφικότητας σάς υποδεχόμαστε στη μεγάλη αστυνομική οικογένεια που σας αγκαλιάζει με ειλικρινή αγάπη και οικογενειακή στοργή. Τα δυο επόμενα χρόνια θα δημιουργήσετε την υποδομή για τη μετέπειτα σταδιοδρομία σας και την εξέλιξη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τις θερμότερες ευχές και καλή σταδιοδρομία στο σώμα Ελληνικής Αστυνομίας».
     
     
    Μ. Καραμαλάκης: «Είστε η νέα γενιά και το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας»
     
    Με τη σειρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, στην ομιλία του σημείωσε τα εξής: «Σας καλωσορίζω στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου εκ μέρους της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επίσημη υποδοχή των νέων δοκίμων αστυφυλάκων στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Σχολής του Ρεθύμνου μας συγκινεί όλες και όλους και παράλληλα, έχει ιδιαίτερα βαρυσήμαντο χαρακτήρα. Καταρχάς, αναδεικνύεται η εκπλήρωση των δεσμεύσεων γης ελληνικής πολιτείας στο πάγιο αίτημα επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, το οποίο αποτελούσε εγχείρημα κοπιώδους προσπάθειας του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα θα ήθελα να υπογραμμίσω την πολύτιμη συμβολή τοπικών αρχών και φορέων, οι οποίοι συνεισφέροντας με όλους τους δυνατούς τρόπους συνενώνουν διαχρονικά τις δυνάμεις τους με την Ελληνική Αστυνομία προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας μας».
     
    Παράλληλα ο κ. Καραμαλάκης απευθυνόμενους στους νέους δόκιμους της Σχολής τους ευχαρίστησε για την καρτερικότητα και την υπομονή τους, συγχαίροντας παράλληλα και τους οικείους τους που τους στήριξαν στη συγκεκριμένη διαδικασία, συγκεκριμένα σημείωσε τα εξής: «Η παρουσία σας εδώ μας γεμίζει αισιοδοξία και θάρρος, καθώς αποτελείτε τη νέα γενιά και το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα σηματοδοτείται η αφετηρία της νέας σας σπουδαστικής και επαγγελματικής πορείας. Θέτω κυρίαρχο το ζήτημα της μόρφωσης σας και της επαγγελματικής σας κατάρτισης που είναι το σημαντικότερο εφόδιο για να σταθείτε αξιοπρεπείς, έγκαιροι και έγκυροι αστυνομικοί, στο κοινωνικό στερέωμα και ιδίως στο πλευρό του πολίτη. Σας προτρέπω να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό με υψηλό αίσθημα ανιδιοτέλειας και ευσυνειδησίας, παράλληλα να μην επαναπαυτείτε, να αναζητάτε και να πορεύεστε με θάρρος και αισθήματα κατανόησης και πίστης στον συνάνθρωπο και στον συνάδελφο σας. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους και στις οικογένειες σας υγεία καλή και παραγωγική φοίτηση και επιτυχία στην ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών σας.»
     
    Γ. Μαρινάκης: «Το Ρέθυμνο καλωσορίζει τους νέους δόκιμους αστυφύλακες»
     
    Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης στο καλωσόρισμα του προς τους νέους δόκιμους αστυφύλακες είπε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε τους νέους δόκιμους αστυφύλακες στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου που μετά από τρία χρόνια ξεκινά ξανά τη λειτουργία του. Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Σχολή είναι ιστορική, οι αγώνες που έδωσαν διαχρονικά οι δόκιμοι έχουν μείνει στην ιστορία με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη μάχη των δοκίμων της Σχολής κατά των ναζί κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Παράλληλα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τις έντονες πιέσεις που άσκησαν η τοπική κοινωνία, οι φορείς, τοπικοί παράγοντες, ο δήμος Ρεθύμνης και η στρατιωτική ηγεσία στις πολιτικές αρχές για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η Σχολή. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση, θεωρούμε ότι ο αριθμός των δοκίμων είναι μικρός, αλλά είναι το πρώτο βήμα. Αυτή η σχολή ήταν η πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, έχει μια ιστορική διαχρονική παρουσία στην πόλη μας και στην καθημερινότητα αυτής, τόσο στο αίσθημα ασφάλειας του κόσμου όσο σε κοινωνικό, αλλά και σε πολιτιστικό επίπεδο. Ο Έλληνας αστυνομικός έχει υψηλές αξίες και ιδανικά και πάνω από όλα υπηρετεί και διαφυλάσσει την ασφάλεια του πολίτη, το Σύνταγμα και τις ελευθερίες του. Είναι λοιπόν πολύ σημαντική αυτή η εκπαίδευση για τη νέα γενιά αστυφυλάκων. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι το Ρέθυμνο αγαπά τη Σχολή αυτή, έχει αγκαλιάσει τους δόκιμους. Εκ μέρους όλων σάς υποδεχόμαστε με πολύ αγάπη και ευχόμαστε να έχετε την καλύτερη εμπειρία στην πόλη μας. Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον διοικητή της Σχολής κ. Παραδεισανό, στους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες, εύχομαι καλή δύναμη και όλοι μαζί με κατανόηση και αγάπη να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».
     
     Να σημειωθεί ότι στους χώρους της Σχολής έγιναν τους τελευταίους μήνες εργασίες αποκατάστασης καθώς αρκετές ήταν οι φθορές που είχαν προκληθεί στα δύο χρόνια που παρέμενε κλειστή.
    Τριάντα αστυνομικοί, τόσο από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου όσο και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας, αποσπάστηκαν ως προσωπικό στη Σχολή προκειμένου να είναι πλήρης η λειτουργία της.
     
    rethnea.gr
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: