Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

 

   

tsikalario.jpg

Το mykriti σας ταξιδεύει στην μαγευτική παραλία Πρέβελη (video)

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 - 15:56
    Το mykriti σας ταξιδεύει στην μαγευτική παραλία Πρέβελη (video)

    Η Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35km νότια του Ρεθύμνου και 10km ανατολικά του Πλακιά.Η παραλία της Πρέβελης γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας, βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού Κουρταλιώτικου Φαραγγιού όπου περνάει ο Μέγας Ποταμός. 

    Είναι σίγουρα η πιο διάσημη παραλία της Νότιας Κρήτης, καθώς δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Παλαιότερα, ήταν αγαπημένος προορισμός των χίπις. Στις όχθες του Μέγα Ποταμού υπάρχει μια μεγάλη αποικία φοινικόδεντρων του Θεόφραστου, οι οποία δίνει στην περιοχή μια αίσθηση αφρικανικού τοπίου.  Το ποτάμι, το σχηματίζει μια μεγάλη λίμνη μήκους 1.5km πριν χυθεί στη θάλασσα, έχει νερό όλο το χρόνο. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινίκων και των άλλων δέντρων, και να αρχίσετε να ανηφορίζετε το υπέροχο φαράγγι. Στις μεγάλες κολύμπες που σχηματίζονται κάθε τόσο μπορείτε να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο. Το φοινικόδασος κάηκε ολοσχερώς στις 8/22/2010, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και ολιγωρίας του κράτους, αλλά παραδόξως επανήλθε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε λίγο καιρό.

    Στην έξοδο του ποταμού σχηματίζεται μια αμμουδερή παραλία με βοτσαλωτό βυθό και πολύ δροσερά νερά λόγω του ποταμού. Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας υπάρχει ένας πανέμορφος βράχος που θυμίζει κατάρτι. Είναι ελάχιστα οργανωμένη, χωρίς ομπρέλες, ενώ υπάρχουν ελάχιστες ταβέρνες και snack bars δίπλα. Επίσης, νοικιάζονται ποδήλατα θαλάσσης για μια βόλτα στο ποτάμι.

     

     
    Η ομάδα του mykriti.gr

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: