Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014
  -
|  Ακολουθήστε μας:        

 

   

tsikalario.jpg

Η Λίμνη του Κουρνά μέσα απο το φακό του mykriti...(video)

Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 - 10:41
    Η Λίμνη του Κουρνά μέσα απο το φακό του mykriti...(video)

    Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη. Η λίμνη Κουρνά στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με το όνομα Κορησία, αλλά αργότερα πήρε το σημερινό όνομά της από την αραβική λέξη για τη λίμνη.

    Βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, σε ένα κοίλωμα ανάμεσα σε λόφους, περίπου 4χλμ μακριά από τη Γεωργιούπολη στο νομό Χανίων (δυτική Κρήτη).

    Η λίμνη Κουρνά είναι σχετικά μικρή με μέγιστο μήκος 1087 μέτρα και μέγιστο πλάτος 880 μέτρα. Καλύπτει έκταση 579 στρεμμάτων και είναι γενικά ρηχή με 22,5 μέτρα μέγιστο βάθος, ενώ βρίσκεται 20 μέτρα περίπου ψηλότερα από τη θάλασσα.

    Η λίμνη Κουρνά είναι ιδανικός προορισμός για έναν απογευματινό περίπατο, ή μια κοντινή εκδρομή μέσα στην ημέρα. Πολλοί την προτιμούν και για ένα απογευματινό πικνίκ. Το τοπίο είναι χαλαρωτικό και όμορφο, είτε θέλετε να περπατήσετε στη φύση, είτε να κάνετε μπάνιο ή ποδήλατο στη λίμνη.

    Στην λίμνη Κουρνά υπάρχουν δυο πηγές στη Νοτιο-Ανατολική όχθη, από τις οποίες η μια είναι ορατή στο τέλος του καλοκαιριού, το Μάτι ή Αμάτι, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι, που τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν την υπόγεια ροή τους και δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα.

     

    Το mykriti βρέθηκε στο πανέμορφο αυτό μέρος...

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    
    Panel

    Επικοινωνία

    Email:
    Θέμα:
    Μήνυμα: